Katupöly ja ilmanlaatu

9.4.2024

Kevät sulattaa talvea kohisten. Siitepölyallergiaoireet alkavat monella nyt, elleivät ole jo aiemmin alkaneet, eikä tilannetta helpota katupölykään. Ilmanlaadun seuranta on helppoa ilmatieteenlaitoksen verkkosivuilla. Jos on pakko lähteä ulos huonoimman ilmanlaadun aikaan hengityssuojain voi auttaa selviytymään. Hengityssuojaimet jaetaan kolmeen eri luokkaan. FPP2 on suojausteholtaan riittävä katu- ja siitepölyn näkökulmasta. Astmaa sairastavan kannattaa valita hengityssuojain, jossa on uloshengitysventtiili.


Tilaa varoitusviesti huonosta ilmanlaadusta

Lahti.fi-sivusto kertoo, että voit tilata itsellesi tekstiviestin, joka kertoo huonosta ilmanlaadusta. Maksuton tekstiviestivaroituspalvelu ilmoittaa huonosta ilmasta Lahdessa ja Hollolassa. Varoituspalvelun voi tilata matkapuhelimeensa lähettämällä viestin: asukas lahdenilma numeroon 16130.

Kun ilmanlaatu huononee terveysvaikutuksia aiheuttavalle tasolle, palvelun tilanneille lähetetään varoitusviesti. Varoitus palvelee varsinkin herkkiä väestöryhmiä, joille voi aiheutua terveyshaittoja ulkoilmanlaadun huonontuessa.


Siitepölytilannetta voit seurata norkossa

Norkko.fi kertoo siitepölytilanteen nyt ja ennusteen tulevalle parille päivälle. Allergisen kannattaakin välillä vilkaista mitä norkossa sanotaan.