Olemme mukana 112-päivässä

1.2.2024

Olemme mukana 112-päivän tapahtumassa Lahdessa Kauppakeskus Karismassa sunnuntaina 11.2.2024 klo 12-15. Opastamme tapahtumassa adrenaliini-injektorin käyttöä, tervetuloa harjoittelemaan hengenpelastustaitoa, jonka kaikki voivat oppia! Pisteellämme on opasmateriaalia, lehtiä, anafylaksiarannekkeita ja arvontaa.

11.2. vietetään 112-päivän lisäksi anafylaksiapäivää. Haluamme muistuttaa anafylaksian, hengenvaarallisen allergisen reaktion ennaltaehkäisyn tärkeydestä sekä miten toimia anafylaksian tullessa. Vuonna 2024 Anafylaksiapäivän teemana on anafylaksia ja pelko. Tällä teemalla Allergia-, iho- ja astmaliitto järjestää myös verkkoluennon, jota voit tulla seuraamaan toimistollemme 14.2. klo 18.

Anafylaksia on hengenvaarallinen allerginen reaktio, jonka aiheuttaa ruoka-aineet, lääkkeet ja pistiäismyrkyt. Riski saada anafylaksia on 0,4 prosentilla väestöstä. Anafylaksian ensiapu on adrenaliini. Anafylaksiariskisellä pitäisi olla aina mukanaan adrenaliini-injektori, jonka kuka vain voi antaa anafylaksian tullessa. Anafylaksian oireiden ilmaannuttua tulee välittömästi pistää adrenaliini-injektori ja soittaa hätänumeroon 112 sillä oireet saattavat uusiutua. Tänä vuonna 112-päivän kampanjaa vietetään teemalla ”Hätänumeron oikea käyttö”. Kampanjan avulla halutaan parantaa hätätilanteiden tunnistamista ja vähentää hätänumeroon kuulumattomien ilmoitusten määrää. 

Viranomaisista paikalla ovat Hämeen poliisilaitos sekä Päijät-Hämeen hyvinvointialueelta ensihoito, sosiaalipäivystys ja Päijät-Hämeen pelastuslaitos. Järjestöistä tapahtumaan osallistuvat Ahtialan VPK, Liikenneturva, Punainen Risti Lahden alueen osasto ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa sekä Päijät-Hämeen Allergia, Atopia ja Astmayhdistys.

Nähdään Kauppakeskus Karismassa 11.2.  ja yhdistyksen toimistolla 14.2.!