Terveiset Happihyppelyltä

11.6.2024

Torstaina 6.6. kokoonnuimme mustankalliontunnelin suulla ja lähdimme tutustumaan mustankallionpuiston viime vuonna valmistuneisiin portaisiin, jotka vievät Rautellinkadulta ylös Mustankallionkadulle. 

Matkalla tunnelilta portaille teimme muutamia muistia tukevia harjoitteita kävelyn ohessa. Portaat ylös kiivettyämme siirryimme lehmuspolulle. Pieni sade ripotteli virkistäviä pisaroita, mutta puiden suojassa kukaan ei kuitenkaan kastunut läpimäräksi.

Pysähtelimme hankekoordinaattori Marin esittämien luontokysymysten äärelle ja vastasimme monivalintatehtäviin liikkein. Lopuksi hyödynsimme Lahden kaupungin tarjoamaa maisematyöskentelypistettä ja laitoimme termarikahvit siihen ja istahdimme kalliolle kahville.

Kiitos kaikille osallistuneille ja Marille, tavataan jälleen syksyllä Happihyppelyn merkeissä!

Mikä on Happihyppely?

Happihyppely on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton koordinoima liikuntahanke, joka tukee ja auttaa ikääntyneitä muutoksessa kohti liikunnallisempaa elämäntapaa. Happihyppely-termi kuvaa luonnossa liikkumista, joka tarjoaa mahdollisuuden hengittää raitista ilmaa ja nauttia luonnon kauneudesta. Tämä yksinkertainen toiminta voi vaikuttaa myönteisesti mielialaan, stressinhallintaan ja kokonaisvaltaiseen terveyteen eri tavoin.

 

Vertaisohjaajaksi?

Kiinnostuitko Happihyppelystä ja haluaisit vertaisohjaajaksi vetämään omaa pientä Happihyppely-ryhmää. Vertaisohjaajat saavat toiminnan tueksi kansion, josta löytyy kaikki tarvittava materiaali Happihyppelyn järjestämiseen. Lisäksi vertaisohjaajat saavat koulutuksen syksyllä Teamsin kautta, samalla virtuaalisesti tavaten muita vertaisohjaajia ympäri Suomen. 

Mikä on Happihyppely-ryhmä?

Happihyppely-ryhmän voivat muodostaa ketkä tahansa, ei siis tarvitse olla Allergia-, iho- ja astmaliiton jäsen. Ryhmän jäsenet sopivat itse milloin tapaavat ja lähtevät yhdessä tekemään haluamaansa aktiviteettia, se voi olla mitä tahansa luontokävelystä mato-ongintaan tai vesijumppaan. Jos ideat loppuvat on vertaisohjaajan kansio silloin apuna.

Ryhmä voi myös jakaa keskenään vetovuorot, jolloin kenenkään ei yksin tarvitse tehdä kaikkea. Ryhmä voi muodostua naapureista, tuttavista tai tuntemattomista. Jos haluat mukaan, mutta et tiedä kenen kanssa lähtisit ota yhteys meihin yhdistyksessä tai suoraan hankekoordinaattori Mariin (p. 041 448 6311 tai sp. mari.honkala@allergia.fi

Pyrimme saattamaan yhteen saman alueen ihmisiä, jotta toiminta olisi helposti saavutettavissa.